Oplichting op Red Lights

(24/04/2024) Verschillende onder jullie kregen waarschijnlijk gisteren of vandaag het volgende bericht via de site Redlights:

"Beste sekswerkers van Redlights,
We schrijven jullie aan om jullie op de hoogte te brengen van een belangrijke verandering die binnenkort plaatsvindt in de Nederlandse en Belgische sekswerkindustrie. Vanaf 1 mei 2024 zal zowel in Nederland als in België de Speciale Dienstverlening Vergunning (SDV) verplicht worden gesteld voor alle sekswerkers, inclusief diegenen die adverteren op platforms zoals Redlights.be.”

Het gaat voor alle duidelijkheid om oplichting. Het bericht werd vandaag offline gehaald door Redlights en de oplichter werd gemeld aan de politie. Jammer genoeg hebben verschillende sekswerkers de €59 voor een onbestaande SDV-vergunning al betaald aan de oplichter. De website waar naartoe verwezen werd, was een replica van de website van de Nederlandse overheid. Er bestaat niet zoiets als een Ministerie voor Seksuele Dienstverlening, niet in België en niet in Nederland.

Wat deze zaak nog erger maakt: de aanstaande wetswijzigingen waarvoor UTSOPI al jaren ijvert, worden misbruikt om sekswerkers op te lichten. Er staan inderdaad wettelijke veranderingen voor de deur, maar van een vergunning voor sekswerkers is in België geen sprake. We lichten jullie binnenkort terdege in over de wettelijke veranderingen.

We buigen ons over juridische stappen tegen de oplichter. Alle sekswerkers die het slachtoffer zijn geworden van deze zwendel, kunnen ons dit laten weten op info@utsopi.be.

ALERT

Suggesties

ALERT1
Nieuws

Parlement keurt arbeidswet voor sekswerk goed

[03/05/2024] Vannacht om 0:29u werd de eerste arbeidswet voor sekswerkers met een grote meerderheid goedgekeurd door het...
Read more
OPEN HOUSE ENG
Open Huis

Open Huis

Elke dinsdag, het UTSOPI-team verwelkomt je gratis en zonder afspraak om je vragen te beantwoorden:Starten als...
Read more
ALERT
Nieuws

Oplichting op Red Lights

(24/04/2024) Verschillende onder jullie kregen waarschijnlijk gisteren of vandaag het volgende bericht via de site...
Read more
4
Listen To You

Listen To You Antwerpen / Mei

21.05.2024
(NL, ENG) Kom naar de maandelijkse bijeenkomsten van UTSOPI, "Listen to You", exclusief voor sekswerkers in Gent,...
Read more
Menu